zaterdag 25 oktober 2014

Orca's - Dames 1 The Challengers (rust 41 -23, eindstand 65 - 55)

Hoe dichtbij kan een overwinning zijn als je na een geweldige inhaalrace waarbij je moet winnen van een jurytafel, tegenstander en scheidsrechter in de slotfase na onnodig balverlies toch moet buigen voor de tegenpartij.
Het begin was duidelijk voor de thuisploeg die gemakkelijk een 10-4 voorsprong namen. Na de time -out een totaal ander wedstrijdbeeld een subliem aanvallend en verdedigend hardwerkend Challengers wisten zichzelf goed in de wedstrijd te spelen.

Het woordje hard wordt in Urk met hoofdletters geschreven want in het begin van de 2e periode werd er letterlijk en figuurlijk geknokt om de bal met de thuisploeg als bovenliggende partij. Ruststand 41-23.

Na de hervatting waren het echter de dames van The Challengers die de lakens uitdeelden en niet alleen de lakens want alle schroom was verdwenen en het fysieke spel van de tegenpartij werd op passende wijze beantwoord.
De thuisploeg had in de eerste 8 minuten van de 4e periode slechts 2 punten gescoord en met nog 2 minuten te spelen was de thuisploeg klaar om gevloerd te worden. Helaas zorgde onnodig balverlies voor 2x een makkelijke score waardoor het gaatje 8 punten werd en de wedstrijd over.
Maar wat waren wij dichtbij een overwinning en wat is er ongelooflijk hard gewerkt.